Verslag Bedrijventoernooi 23 juni

Vrijdagavond 23 juni stroomde de zaal vol met 35 deelnemers voor het tweede bedrijventoernooi dit jaar. Er deden mensen mee van Bremi, Koppert, PackTTI, PEB, Thermo Fisher, Trimble en Trio schilders. Trimble was er om de eerste plaats van vorig jaar te verdedigen.

Voor de voorronde werden 4 groepen samengesteld. In 3 groepen zaten de camping spelers, inclusief een aantal tafeltennissers. Daarnaast was er een groep onervaren spelers. De voorronde zou uitmaken welke spelers in de poule fase in de A poules, B poules en C poules zouden komen. Ook waren er al gelijk punten voor het bedrijvenklassement te verdienen.

De deelnemers vonden snel hun plek en er werd fanatiek en gezellig getafeltennist. Helaas was het van korte duur. Mark van Thermo Fisher kwam naar ten val en met een gebroken enkel moest hij met de ambulance mee. Later op de avond kwam er nog wel bericht van hem en zagen we hem nog vrij monter in het ziekenhuisbed liggen. Ook via deze plaats willen we Mark een goed herstel wensen. Het was een indrukwekkend gebeuren, waarbij de deelnemers veel betrokkenheid toonden. Nadat de ambulance was vertrokken werd er weer opgestart, waarbij wel een aantal collega’s van Mark stopten met het toernooi.

In de A poules met de sterkste deelnemers waren de 3 spelers van Trimble allemaal vertegenwoordigd. In de voorronde was al duidelijk geworden dat ze dit jaar aan PackTTI een geduchte concurrent kregen. Dit bleek ook in de poulefase. Frank Giese en Christian Oosterlaan (beide PackTTI) wonnen hun poules. Ze konden de halve finales van de A groep gaan spelen tegen Cors Hoogendoorn en Akram Shawki (beide Trimble). Zowel Christian als Frank gaven in de halve finale partij geen game weg en zouden tegen elkaar de finale spelen.

In de B poule kon een soortgelijke situatie ontstaan. Cynthia Eijgelsheim en Geronimo van Vliet (beide Koppert) wisten de poules te winnen en het zou dus een finale kunnen worden van twee teamgenoten tegen elkaar. Echter, Daniel Blom (PEB) en Ruud van Diemen (Trio) waren sterke tegenstanders in de halve finale. Geronimo en Ruud waren erg aan elkaar gewaagd. Een beslissende game moest uitkomst geven en deze werd met minimaal verschil door Geronimo gewonnen. Op de andere tafel was ook een beslissende game nodig en hier wist Daniel te winnen.

Poule C bestond uit de onervaren spelers en was aangevuld met twee spelers vanuit de camping voorronde. Deze spelers gingen er helemaal voor in de poulefase en wisten beide hun poule te winnen. Jillette van Heijningen (Thermo Fisher) en Ruben de Hoog (Bremi) wisten zo de halve finale te halen. Ze speelden hierin tegen Jerry van Roon en Rob Netten (beide Thermo Fisher). Ruben wist te voorkomen dat dit een Thermo Fisher finale zou worden door van Jerry te winnen. Jillette had het de eerste game heel lastig tegen Rob, maar wist wel al de games te winnen.

Hierna werd het tijd voor de finales. We begonnen met de finale van poule C. Het werd een spannende pot. Eigenlijk werden al de finales spannend. Iedereen verloor wel een game en het was bij de wedstrijden lang onduidelijk bij wie de beste kansen lagen. In poule C won Ruben. In poule B had Geronimo voldoende weerwoord tegen de forehand aanvalsballen van Daniel. In poule A kon Frank lang bijblijven, maar moest hij toch zijn meerdere erkennen in Christian.

De wisselbeker voor deze avond was voor PackTTI.

De foto’s zijn via deze link te bekijken.