Combat 3 tegen De Treffers (M), derde klas poule B.

Op vrijdag 21 april jl. komt Combat3 bestaande uit Ronald de Gier, Mark Vollebregt en Peter Verhoeven, uit tegen De Treffers 3 uit Melissant, waarvoor Ko Hollaar, invalster uit het derde duoteam Mariska Kamp en Peter van der Kraan acte de présence geven.

De teamleden zijn benieuwd hoe de krachtsverhoudingen deze avond liggen, na vorige week afgedroogd te zijn door de degradant uit de tweede klasse Overschie 1 met 9 – 1, waarbij alleen Peter de eer weet te redden. Hopelijk zijn niet alle tegenstanders van dat kaliber.

Zoals te doen gebruikelijk start Ronald de strijd. Het wordt een spannend potje met leuke rally’s. Hij verslikt zich in de tweede en derde game onder andere door een bijzondere manier van smashen, die Ko heeft ontwikkeld voor hoge ballen aan zijn backhand zijde. Hij speelt met anti-topspin rubber op de backhand en om te smashen draait hij niet zijn bat, maar zijn gehele arm. Ronald heeft de langste adem en wint de vierde en vijfde game afgemeten. 11-8,11-13, 7-11, 11-4 en 11-3: 1 – 0.

Peter moet even wennen aan het typische damesspel van Mariska, maar behoeft zich niet bovenmatig in te spannen tegen deze aardige dame. 11-9, 11-7 en 11-9: 2 – 0.

Mark begint onbevangen aan zijn potje en spreekt al zijn aanvallende mogelijkheden aan, waarbij hij gebruik maakt van een gevarieerd aantal services. 11-3, 11-7 en 11-3: 3 – 0.

Het dubbel Ko en Peter is niet opgewassen tegen het soepele aanvallende spel van Ronald en Mark. Zonder noemenswaardige tegenstand wordt de overwinning behaald. 11-4, 11-3 en 11-6: 4 – 0

De tegenstanders prefereren om de pauze over te slaan en het drankje in de zaal te nuttigen.

Peter bindt de strijd aan met Ko en ervaart eveneens de verrassende smashes met laten we zeggen de omgekeerde forehand. Gelukkig gaat Peter niet te veel terug en weet hij wel raad met de ballen die van de anti topspin runner afkomen. Ook Ko komt er achter, dat Peter wel erg vaak geluksballen heeft: in de eerste game zelfs vier achter elkaar. In het verdere verloop van de wedstrijd moet Peter nog regelmatig sorry zeggen, zoals het laatste punt van de lange tweede game. In de derde game geeft Ko zich na weer een sorrybal over. 11-7, 15-13 en 11-8: 5 – 0.

Ronald neemt het op tegen Peter en het wordt een regelmatige zege, waarbij Ronald nog even de zeilen moet bijzetten na verlies in de derde game. Je kan merken, dat Peter al lange tijd niet gespeeld heeft, want deze gaat al een stuk beter dan tegen Mark. 11-5, 11-5, 9-11 en 11-7: 6 – 0.

Ook Mark behaalt een regelmatige overwinning op Mariska, waarbij zij aardig haar best doet om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. 11-3, 11-9 en 11-6: 7 – 0.

Peter heeft het in de eerste game moeilijk tegen andere Peter, die op dat alles of niets speelt en aan de goede kant van de score blijft. In de volgende games tapt Peter van Combat 3 uit een ander vaatje door de aanval te kiezen en de rand van de tafel en de netband zorgen voor een ruime zege.
7-11, 11-4,11-4 en 11-4: 8 – 0.

Mark heeft in de eerste twee games weinig last van de verschillende rubbers van Ko, maar de laatste wil toch met zijn ervaring tegen deze jonge gast de eer van De Treffers redden. De derde en vierde game zijn duidelijk voor Ko en een vijfde game moet de beslissing brengen. Deze gaat gelijk op, maar Mark trekt aan het langste eind. 11-9, 11-4, 8-11, 5-11 en 11-9: 9– 0.

In het laatste potje van Ronald tegen Mariska moet hij alleen in de eerste game even bij de les blijven om deze te winnen, maar de overwinning komt verder niet meer in gevaar.
12-10, 11-7 en 11-6: 10 – 0.

Wie heeft dat tevoren gedacht om zoveel punten te scoren tegen een medepromovendus. De uitwedstrijd beloofd anders te verlopen volgens Ko, want dan doet hun sterkste speler weer meer, die nu wegens studie afwezig is.