Combat Open Lansingerland groot succes

Het derde open lansingerland tafeltennistoernooi op vrijdag 24 januari was een groot succes. Met 50 deelnemers was er een prachtige opkomst. De zaal kan eigenlijk niet meer tafeltennissers herbergen. Het toernooi is een laagdrempelig toernooi voor zowel tafeltennissers als spelers die met tafeltennis kennis willen maken. Dit was dit jaar ook het geval. Er waren veel goede spelers, tot eredivisie niveau aan toe. Daarnaast was er ook een groep recreanten. De spelers werden in drie groepen op sterkte ingedeeld.

Na een voorronde kwamen de 32 beste spelers in 2 knock out poules terecht. De overige spelers werden in 2 groepen gesplitst en hadden poulewedstrijden met een finale.

In poule A was Vincent Blom de grote favoriet. Daarnaast hadden we titelverdediger Albert van Beek als sterke outsider. Helaas moest Albert halverwege de avond het toernooi verlaten. In de voorronde verloor Vincent verrassend van Dennis Wierenga. Bij de knock-out fase was er tot de halve finale kans dat Vincent en Dennis tegen elkaar zouden komen in de finale. Vincent won vrij makkelijk zijn halve finale tegen Kelvin Heemstra. Dennis speelde een thriller partij tegen Ron Vollebregt. Een 5de game moest de winnaar aanwijzen en dit werd Ron.

Ron begon de finale tegen Vincent goed en won de eerste game. Vincent kwam steeds beter in zijn spel en Ron kon moeilijk volgen. Vincent wist de finale met 3-1 te winnen en werd zo de nieuwe kampioen van het Open Lansingerland.

In poule B zaten veel spelers die aan elkaar gewaagd waren. Combat speler Rutger Borsboom kwam in de finale tegen Roel van der Beek. Rutger kwam 2-0 voor, maar daarna kwam Roel goed terug. Een vijfde game moest uitkomst brengen. Rutger wist zich te herpakken en won de finale van poule B.

Poule C werd een Combat finale tussen Matthijs Snijders en Ygram Hylkema. Ygram werd de winnaar van Poule C met 3-1. De finale van poule D ging tussen Ed Toepoel en Leon Rensink. Deze finale was best of 3 en Leon wist met 2-0 te winnen.

We kijken terug op een geslaagde avond met veel tafeltennisplezier en gezelligheid. Mocht je ook eens zin hebben om deze mooie sport te proberen, kom dan gerust langs. Onze vereniging is geopend op de woensdag- en vrijdagavonden. Je bent van harte welkom.

De foto’s zijn hier te bekijken.