Feest bij TTV Combat: twee jeugdteams gestart in de competitie

Op zaterdag 16 september beleefde TTV Combat een heuglijk feit: sinds lange tijd werd weer aan de jeugdcompetitie van de NTTB deelgenomen, zelfs door twee teams.
Om 10:00 uur werd aan het Kievitspad 1 te Bleiswijk het startsein gegeven onder het toeziend oog van trainers, coaches, belangstellende ouders en leden.

JEUGDTEAM 1:
Een kleine domper was, dat het eerste team door familieomstandigheden niet compleet aan kon treden, ondanks de invalbeurt van Siebe. De tegenstander Scyedam 5 kwam tot ieders verrassing ook met slechts twee spelers naar Bleiswijk. Dat zorgde voor een probleem, want niemand had ooit eerder zo’n situatie meegemaakt: hoe vul je een wedstrijd in tussen twee spelers die er niet zijn???
Gelukkig zorgde de NTTB-app automatisch voor de oplossing.

In het eerste potje tussen Arjay van Combat 1 en Ian verliep nog stroef voor eerstgenoemde, omdat het zijn eerste officiële competitiewedstrijd was en ging verloren in drie games. Invaller Siebe begon voortvarend, maar zijn tegenstander Farouq bemerkte dat hij moeite had met backspin services.
Siebe ging er wel steeds beter mee om, maar moest toch zijn meerder erkenning in Farouq.

Het dubbelspel was wennen voor Arjay en Siebe, want zij hadden niet eerder met elkaar gedubbeld.
Het ging allengs beter naar gelang de partij duurde maar zij delfden toch het onderspit. Het was knap dat zij één game uit het vuur wisten te slepen.

In de pauze werden alle spelers in de gezellige kantine verrast met een drankje en gezonde snacks (trostomaatjes en komkommer).

Vervolgens speelde Siebe tegen Ian een leuke spannende wedstrijd. Siebe had alle schroom van zich afgegooid en won zowaar game 1 en 2. Maar Ian gaf zich niet gauw gewonnen en won de volgende twee games. De beslissende vijfde game ging Siebe goed van start en bouwde dat uit tot een 11 – 6 zege.

Het laatste potje beantwoordde Arjay de service mat backspin goed, maar kwam toch tekort om Farouq aan zijn zegekar te binden. Wel kon je zien, dat zowel Arjay als Siebe steeds beter anticipeerden op het spel van de opponenten.
Einduitslag: 3 – 6.

JEUGDTEAM 2:
In de eerste partij tussen Combat 2 en De Treffers 2 had Yfke geen kind, bij wijze van spreken, aan Simon en won ze gemakkelijk. In het tweede potje kruisten Jet en Jay de degens, waarbij de laatste aan het langste eind trok. Omdat de derde speler van Combat wat later kwam, werd vervolgd met de strijd tussen Yfke en Mads. Hij was geen partij voor haar en scoorde in drie games slechts vijf punten!!

Het was te merken, dat Jet en Yfke vaker met elkaar hadden gedubbeld, want het leverde een ruime overwinning op tegen Simon en Jay. Ook deze twee teams werden vergast op een drankje en gezonde snacks.

Het volgende potje liet Jet zich van haar beste kant zien en won simpel van Simon. Inmiddels was Aiden gearriveerd en die speelde meteen tegen een sterke tegenstander van De Treffers uit Roelofarendsveen.
Ondanks dat hij game 1 won, ging de partij toch verloren tegen Jay.

Een spannende strijd leverden Jet en Mads. Liefst vier games, met steeds gering verschil, waren nodig om een beslissing te forceren. Jet werd de winnaar. Yfke tegen Jay was ook een vermakelijke strijd, waarin zij voor het eerst een game verloor, maar liet in de vierde game duidelijk zien wie de sterkste was.

Aiden vocht tegen Simon voor wat hij waard was, maar moest nipt de zege aan de tegenstander laten met steeds de kleinst mogelijke verschillen. Vervolgens bleef hij aan de tafel voor zijn laatste partij tegen Mads. Dat leverde een gevecht in vijf enerverende games op, waarbij Aiden regelmatig over geluk geen klagen had, maar maakte het met een mooie smash uit.
Einduitslag 7 – 3.

Goed gespeeld door Yfke, Jet Aiden, Arjay en Siebe en heel leerzaam!!