Verslag Pannen koekentoernooi jeugd

Ter afsluiting van het seizoen is bij de tafeltennisvereniging Combat op woensdag 22 juni jl. voor de jeugd een speciaal toernooi gespeeld. Hiervoor hadden zich 15 enthousiaste jongens en meisjes aangemeld bestaande uit deelnemers die de wekelijkse trainingen volgen bij Combat, en aangevuld met een aantal introducés.
Ligt bij de wekelijkse jeugdtrainingen het accent op het aanleren van vaardigheden zoals tafeltennis- en looptechniek, spelregels en conditie, bij dit toernooi was de focus op het onderling samenwerken, concentratie, sociale vaardigheden maar vooral ook onderlinge gezelligheid.
Bij binnenkomst om 18:00 uur kregen de deelnemers pannenkoeken, frisdrank en ijs van de vereniging voorgeschoteld als aftrap voor het toernooi en veranderde de kantine in een gezellige eetzaal.

Daarna werden door loting de teams met ieder twee deelnemers en één van drie
samengesteld. Iedere team moest een parcours van tien verschillende opstellingen van
tafeltennistafels afleggen en tussendoor nog vier raadsels oplossen en daarbij zoveel mogelijk punten scoren. Zo waren er dus tien verschillende opstellingen van tafeltennistafels met tafelhelften die horizontaal schuin stonden, of met een grote ruimte tussen de helften, niet recht tegenover elkaar en zelfs met drie tafelhelften in een driehoek. Ook maakte een mini tafeltennistafel en een “flipperkast” (zie “Tablestars”) deel uit van het circuit.
De bedoeling was dat de teamleden gedurende vier minuten de bal zoveel mogelijk naar elkaar overspeelden zonder daarbij een fout te maken. Na een fout moest weer vanaf 0 geteld worden en alleen de hoogste score bleef staan. Met het oplossen van de vier raadsels door het team waren er nog extra punten te vergaren.
Nadat om ca. 20:30 uur alle teams het parcours voltooid hadden, konden de punten worden geteld en de prijzen worden verdeeld. Iedere deelnemer die het volledige parcours had afgelegd, kreeg daarvoor een medaille. Dex en Kai vormden het winnende team met maar liefst 1012 punten. Zij kregen elk een beker uitgereikt. Deze avond was eigenlijk iedere deelnemer een winnaar gelet op de enthousiaste inzet en gedrevenheid van alle spelers.

De foto’s van het Pannenkoekentoernooi zijn hier te vinden.