Verslag + foto’s Scholierentoernooi 2023

Op vrijdag 7 april jl. heeft de jeugdcommissie van TTV Combat het Scholierentoernooi voor de basisscholen van Bergschenhoek en Bleiswijk georganiseerd. Er hadden zich 55 scholieren aangemeld verdeeld over de groepen 4 tot en met 8. De meeste aanmeldingen waren er van groep 8, namelijk achttien!

Het toernooi vond plaats in de sporthal achter de Anne Frank School, alwaar TTV Combat haar trainingen (op woensdagavond vanaf 19:00 uur) en competitiewedstrijden (op vrijdag vanaf 20:00 uur) heeft.

Na een warming-up startten de groepen 4 en 5 met een aan tafeltennis gerelateerd circuit, bestaande uit spelletjes van Table Stars. Na een uurtje vervolgden zij met wedstrijdjes.
De deelnemers van groep 6 (in de morgen) en groep 7 en 8 (in de middag) begonnen gelijk gemengd aan de wedstrijden uit de voorronde om ongeveer de sterkte van de spelers te bepalen.
Na de voorronden werden de scholieren gescheiden in jongens en meisjes en opnieuw in poules ingedeeld.
Daarna volgden kruiswedstrijden in een knock-out systeem om de plaatsen en prijzen te bepalen.
Er werd met veel enthousiasme om de punten gestreden en soms moest er ook een traantje weggepinkt worden. De ouders aan de kant moedigden de kinderen aan en hier en daar werden wat tips gegeven bij het wisselen van tafelhelft.


Voor de wisselbokaal voor de beste school leverde deelname één punt op en elke winstpartij eveneens.
Daarnaast verdienden alle scholieren punten in het eindklassement. Gedurende de dag leverden de basisscholen “De Acker”, “De Regenboog” en “De Wiekslag” een felle strijd voor deze beker. Uiteindelijk leverden de zeven scholieren van groep 8 van “De Regenboog” de doorslag, want zij scoorden veel punten met de behaalde ereplaatsen.


Als laatste werd er om het algehele kampioenschap van zowel de jongens als de meisjes gespeeld.
Die strijd werd uitgevochten tussen de kampioenen van groep 6, 7 en 8 in een poule van drie.
Dat leverde vooral bij de jongens in een evenwichtig gevecht tussen Olivier (van TTV Combat) en Jeroen (van TOGB) met mooie slagenwisselingen op, die niet onder deden voor een wedstrijd tussen Ma Long (China) en Timo Boll (Duitsland)!! Bij de meisjes was de overmacht van Yfke, ondanks haar gebroken pols, te groot.


Een aantal kinderen schaften na de wedstrijden een 10-strippenkaart, aangeboden tegen gereduceerde prijs van slechts euro 10,-, aan om zich verder te bekwamen in de mooie tafeltennissport en te ervaren of zij tafeltennis blijvend leuk vinden.

Wilt u ook komen kijken en een balletje slaan, dan bent u op woensdag- en vrijdagavond van harte welkom inde sportzaal achter de Anne Frank Basisschool, Lijsterlaan 8 te Bleiswijk.

Via deze link kunt u de foto’s bekijken.