Het Wintertoernooi van vrijdagavond 20 december 2013

Koos had dit jaar de organisatie op zich genomen. Met de opmerking dat er dan wel voldoende inschrijving op moest volgen; “anders is het organiseren niet leuk”. Met 20 personen op de lijst werd er gehoor gegeven aan de oproep. Een ziekmelding en een langdurig kerstdiner maakte de startindeling op 3 poules van 6.
Geheel ontspannen, doordat de meeste net kerstvakantie hadden gekregen,  had iedereen zin een balletje te slaan. Koos kondigde aan dat er in eerste instantie was ingedeeld op gemengde sterkte. Dus men kreeg 5 tegenstanders van 1e team-  tot 5e teamspelers. Allemaal 1 game spelen om te bepalen hoe de definitieve poules, op sterkte, er uit zouden zien. Op de bar stonden reeds de flessen wijn die als trofee zouden gaan dienen.
Weinig verrassingen, doorgaans werden de games gewonnen zoals verwacht. Dit gaf dus 3 keurige 6 kampjes op sterkte. Met ‘best of five’ hadden we nu een avondvullend programma. Hoewel er in eerste instantie meerdere jeugdspelers zouden meedoen, was Pim deze avond de enige. We hebben het hier dan wel over de jongeman met 100% competitiewinst!! Wat kon hij brengen bij de senioren? Een verbluffend sterke eindpartij tegen  Jaap, bracht hem in de C-poule op een 100% zegetocht. Dus werd hij 1e, met Jaap op de 2e plek en Wim op de 3e plek. Gelukkig is Pim een nuchtere jongen en zal hij niet snel naast zijn schoenen gaan lopen, maar we zullen hem sterkere tegenstanders moeten gaan voorschotelen waar hij zich nog meer aan kan optrekken.

De bitterballen lagen ondertussen al met vele tegelijk in het vet te spetteren. De B-poule bracht uiteindelijk ook een makkelijke optelsom. Nancy had alles gewonnen!! Met zeker 3 partijen met 5 games ‘no walk in the park’, maar binnen is binnen! Op 2 kwam Bertus; maar 1 verloren. Als oude rot in het vak is hij zo vast als een huis en kent de kneepjes van t vak. Zo kan je met een paar babbeltjes met je tegenstander tijdens de wedstrijd ook een psychologisch voordeel krijgen. Laat dat maar aan Bertus over!! Op 3 Paul, die we nog wel hoger zien eindigen in de toekomst.
In de A poule hadden we drie gegadigden voor de drie eeremetaalkleuren, waaronder

ONDERGETEKENDE.

(Tja, als we iets hebben opgestoken deze avond, dan is het wel dat DIT de manier is om dingen netjes naar voren te brengen. Koos moest van Gerard steeds zijn eigen naam als ONDERGETEKENDE uit spreken, en hij deed  dat natuurlijk door het er lekker dik er bovenop te leggen (lees: tot schreeuwen toe)!!
Dus ik volg in deze traditie.)
….  dus de A poule ..
3 vechten voor de bovenste plaats. En Koos, Ronald en Rutger moesten onderling aan punten zien te komen voor de onderste plaatsen. Toen Gerard zijn eerste twee partijen moest afstaan aan Harmen en Lennard ging het al snel om die twee voor het podium. ONDERGETEKENDE zat in een enorm goede ‘flow’en wist zo Harmen te overmeesteren. En dus 1e plaats voor ONDERGETEKENDE trainert.

Na een fanatieke en toch ook ontspannen tt-avond ging Koos over tot de prijsuitreiking. De flesjes wijn werden netjes overhandigd met een mooi applausje.
Opruimen , douchen en naar huis…..      nou ja nog eentje dan want het is wel erg gezellig aan de bar.. en nog eentje dan..  tja het werd gewoon weer erg laat..
Volgend jaar iedereen meedoen aan het Wintertoernooi!! Want het is harstikke leuk!!

Allemaal een goed uiteinde gewenst,

Lennard.