Jaarlijks uitje

Tafeltennisuitje 2013 in Bree België – 6 september

Dit jaar een keer op herhaling, de tijd ontbrak simpelweg om avonden het internet door te spitten naar verenigingen die een goede accommodatie hebben, op vrijdagavond spelen, de sterkte ongeveer gelijk is en waar we op fietsafstand kunnen verblijven in een camping of jeugdherberg.
Gelukkig hebben we in het verleden een aardige reputatie opgebouwd met Combat on Tour en durfden we wel een club te benaderen waar we eerder waren geweest.
Ttc Meteor uit Bree in de persoon van Koen Coolen ( voorzitter en winnaar van het toernooi hier in Bleiswijk ) is benaderd en hij was direct enthousiast om een revanche te spelen.meteorbree
Zo was de tegenstander en het slapen een keer in één avond voor elkaar, wat een luxe….want het zou zonde zijn om de reeks van uitjes te moeten onderbreken door wat voor reden dan ook! De leden werden weer ingeseind en als snel kwamen de aanmeldingen binnen voor 6 en 7 september.

Slapen konden we wederom op camping Kempenheuvel waar inmiddels een andere ( Nederlandse ) uitbater was gekomen. kempenheuvelUiteindelijk bleken door wat zwangerschappen een aantal vaste deelnemers thuis en zijn we met een groep van 10 mannen ( ook een tijd geleden dat het alleen mannen waren ) geëindigd.
Thijs, Matthijs, Marco van Rijn, Peter Kalf, Christian, Cor, Rutger, Harmen, Stef en ik zelf verzamelden volgens oud gebruik rond 13.00 uur ( dit maal bij Gerard ) en vertrokken na een kopje koffie of thee naar Bree.

Onderweg nog enkele buitjes moeten trotseren maar toen we aan kwamen was het droog. De tentjes werden rap opgezet aangezien de lucht iets ging betrekken maar ook omdat de volgende voorbereidiopsaleng op het program stond; het eerste biertje van het uitje………en 1 cola. Geen zwangere die geen alcohol wil maar Stef die vast houdt aan zijn gewoontes en niet is te vermurwen. Helaas hier nog geen Opsale maar Primus ook een geweldig smakend biertje. Opsale, leerde we later bij Meteor, had voor de zoveelste keer een prijs gewonnen voor kwaliteitsbier en dat proef je.

De tenten stonden weer snel en het eerste biertje was een feit. Aangezien ttc Meteor had aangeboden eten voor ons te regelen zat er geen diner in op de camping maar vertrokken we op de fiets voor de lange reis naar het clubhuis. 3⅚ minuut later konden we een lachende Koen begroeten voor het lokaal van Meteor. De koffie werd vers gemaakt en de casual kleding werd omgeruild voor sportkleding met het speciaal ontworpen dry-fit shirt. Dit maal was er geen eigen bijdrage van de deelnemers noodzakelijk voor het shirt omdat de sponsoren inmiddels door hebben wat een potentie er in deze groep aanwezig is.

www.oordbv.nl , www.adfidi.nl, www.mydatafactory.com en www.vanderlindeinterieur.nl waren dit jaar de sponsoren van het teamshirt en heren bedankt hiervoor!

Nadat de enorme pizza’s die men had aan laten rukken waren verorbert hebben we in overleg met Koen de poules ingedeeld en ging men van start. Om warm te worden was lang inspelen niet nodig. Ondanks de ventilatoren en open deuren was de temperatuur door het fanatieke spel van de spelers en speelsters van Combat en Meteor binnen no time opgelopen tot 20 ͨ en werden de dry-fit shirts tot het uiterste getest.
De indeling bleek aardig gedaan te zijn en nadat alle rookwolken opgetrokken waren en de wedstrijden allen klaar waren bleek dat de Hollanders dit maal de strijd hadden gewonnen met 18 tegen 20 winstpartijen. Ik weet niet goed meer hoe het 9 jaar geleden eindigde maar meestal krijgen we op de bekende broek van onze zuiderburen. Na het kimclijstersspelen werden er flesjes Opsale ( en steeds 1 cola ) aangerukt en menden we ons onder de spelers. Na enige tijd gaven een aantal spelers van Meteor het wederom op en kwamen we in de meerderheid waarna we besloten om nog een biertje te gaan drinken in de geboortestad van Kim Clijsters. De tassen werden door Koen en Stef op de camping gebracht zodat we weer op de fiets naar Bree konden rijden.

Het zal wel een apart gezicht zijn geweest, één enorme te opvallende Mercedes achtervolgd door 10 fietsende Hollanders in een lange sliert naar en door Bree op zoek naar een café waar we nog even konden verpozen. Koen probeerde nog kroegbaas Linda zo ver te krijgen om haar café te openen maar toen beseften we ook dat het al iets later was dan gedacht. Linda had volgens ons iets anders aan haar hoofd en opende de deur niet maar Koen heeft diverse troeven in zijn mouw en leidde ons door de stad naar bar Lagossa en zie daar hier konden we de avond nog even voortzetten. Koen had ons in het clubgebouw van ttc Meteor al een aantal malen laten genieten van zijn goochelkunsten met kaarten en zocht een goed moment uit om hier verder mee te gaan. Vincent de Beer heeft ons allemaal al eens versteld laten staan toen we enkele jaren geleden in Houthalen waren met zijn kunsten maar Koen ging nog iets verder met zijn 2! Koffers vol spellen kaarten. Onnavolgbare trucjes die door vingervlugheid voor ons inmiddels niet meer te volgen waren en ook de laatste klanten van Lagossa hadden er schik in.openingstijdenbree Er was een heer die ging wedden op trucjes en dat pakje voor hem niet zo goed uit. Voor ons was het echter een korting op het budget. Hij ging er enkele malen in met 16 bier als rondje tot gevolg en dat scheelt altijd. Nadat we uitgenodigd waren voor een verjaardag van Merle aanstaande vrijdag 13 september is onze ploeg uiteindelijk in 3 gedeelten naar de camping vertrokken en ’s morgens waren we als groep weer compleet echter dit kaartje met openingstijden wat ik van de site van Lagossa heb gehaald klopte achteraf niet dus het was een ietsie pietsie later geworden.

Maar het ontbijt was alweer geregeld voor 10.00 uur en in tegenstelling tot andere jaren stond iedereen weer fluitend op. Het Opsale bier had wat ons betreft zijn prijs dit jaar wel verdiend! Ondanks dat de eigenaresse Wilma Ruiterberg bij het inchecken aangaf dat zij geen ontbijtjes regelden konden we haar met onze charme toch zo ver krijgen dat ze iets ging proberen te maken. ontbijtWe werden ’s morgen door haar man Bennie geroepen dat alles klaar stond en de verwachting was een paar broodjes ham en/of kaas met koffie en thee maar we werden enorm positief verrast door Wilma met roerei, gebakken bacon, gekookte eieren, warme broodje, hesp, kaas, Nutella en uiteraard de koffie en thee. Wat een goed begin van de dag zeg, heerlijk!!

Tijd om de tentjes op te ruimen en te gaan( het was net wel en net niet droog door een klein buitje ) en alles zat in de auto. 2 heren wilden nog even plonzen en dat deed hen zichtbaar goed en de club vertrok naar Bleiswijk. We wilden nog even koffie drinken onderweg maar door wat lastige wegonderbrekingen en route beschrijvingen ging dit even de mist in. 2 auto’s met Matthijs, Cor, Christian en Gerard hebben in Oirschot koffie gedronken met een taartje en toen was de thuisreis echt aangebroken. Rond 16.00 uur waren Matthijs en ik thuis en via de telefoon kwamen de apps binnen dat iedereen zo’n beetje thuis aangekomen was. De meeste hadden echter ’s avonds nog een afspraak en niet iedereen had daar even veel puf voor of zin in. Het is nu zondag de day after en via de apps heb ik al gezien dat nachten van 13 uur geen uitzondering waren.

Al met al is het een prachtig uitje geweest en ik wil via de LET nog even Koen, de voorzitter en regelaar van ttc Meteor bedanken, de rijders, Matthijs, Thijs, Rutger, Christiaan met zijn broodnodige bus voor de fietsen en Peter Kalf bedanken dat zij wilden rijden en als laatste mijn respect ( en verbazing ) voor Stef uit spreken want hij hield het weer vol om gelijk Cola mee te drinken met de bierdrinkers en niet al stuiterend van de cafeïne en suikers de gehele camping ‘s morgens wakker te maken.

Volgend jaar weer !
Gerard van Dam