Open Lansingerland bij Combat groot succes

Het was een drukte van belang bij tafeltennisvereniging Combat. Het eerste Open Lansingerland werd gespeeld. Zowel ervaren tafeltennissers als minder ervaren spelers deden mee. Na de eerste ronde was er een splitsing op speelsterkte in twee groepen. In groep 2 ging de finale tussen Pim Elting en Corine van der Marel (TTV Rijnsoever). Combat speler Pim wist deze spannende finale te winnen. Corine kwam gedurende de partij een aantal keer goed terug, maar Pim bleef rustig en wist in de vierde game de winst te pakken.

In groep 1 deden veel sterke spelers mee, onder andere een aantal divisiespelers. Er werd gespeeld in 4 poules en de winnaars van de poules gingen door naar de halve finales. In de poulefase werden al veel mooie en spannende partijen gespeeld. Combat speler (en Combat hoop) Harmen van Rossum had een lastige indeling in de poule, want hij was ingedeeld bij 2de divisiespeler Ronald Vijverberg (TTV Avanti). Harmen kwam dicht bij winst, maar verloor nipt. Hierna plaatste Ronald zich redelijk makkelijk voor de finale. In de andere halve finale won Shot ’65 speler Albert van Beek van oud-Combatter Kelvin Heemstra. Ronald nam in de finale al snel een grote voorsprong tegen Albert en won de eerste game eenvoudig. Hierna kwam Albert terug in de partij en won hij game 2 en 3. De rally’s werden steeds mooier. De vierde game ging gelijk op. Op 9-9 miste Ronald een grote kans. Hierdoor kon Albert de partij naar zich toetrekken. Albert werd zo kampioen van het eerste Open Lansingerland.

We kunnen terugkijken op een gezellig en geslaagd toernooi. Iedereen kon veel en op eigen niveau spelen. Foto’s van het toernooi zijn HIER te zien.