Promax wint Combat bedrijventoernooi 2018

Vrijdag 20 april was de tweede editie van het Combat bedrijventoernooi. Er deden bijna 50 deelnemers mee van 14 verschillende organisaties. Snijders Hydrauliek uit Dordrecht was sponsor van de hapjes.

Het was een sportieve avond met veel enthousiaste deelnemers. Er werd begonnen met het spelen in 3 sterkte categorieën. Na een eerste poulefase werden poule 1 en 2 verder uitgesplitst en was er ook een promotie en degradatie mogelijkheid. Hierdoor lagen de niveaus dicht bij elkaar. Dit leidde tot veel spannende partijen. Er waren 5 finales. Bij de niet tafeltennissers wonnen Marius Blom (Bakker Ammerlaan), Roel Snijders (Oord Assurantiën) en Richard Giorgi (Gemeente Pijnacker-Nootdorp). De avond eindigde met 2 finales van de tafeltennissers. In de tweede groep speelde Marco Blom (Bakker Ammerlaan) tegen Laurens Burger (Centric). Marco begon sterk en won de eerste twee games. Hierna wist Laurens sterk terug te komen en won hij de 3de game. De 4de game ging naar Marco en daarmee won hij de finale.

Bij de eerste groep werden er eerst kruisfinales gespeeld. In de kruisfinales stonden 3 spelers van 3de divisie niveau. Het waren prachtige partijen. Kelvin Heemstra (Boon Landmeten) speelde tegen Ronald Vijverberg (Koppert) en wist hem goed partij te geven, maar uiteindelijk won Ronald. In de andere kruisfinale speelde Demelsa Basie (Buurtzorg) tegen Albert van Beek (Promax). Demelsa speelde een aantal jaar geleden op eredivisie niveau bij de dames en speelt nu in de herencompetitie. De eerste partij was heel spannend met prachtige rally’s. Demelse kwam op gamepoint, maar Albert wist deze met 13-11 te winnen. Hierna ging Albert goed door en won hij de partij.

In de finale wilde Ronald maar wat graag revanche nemen tegen Albert. Ook in de finale was er volop spanning en een prachtig spel. Ronald die zijn harde backhand slagen zoveel mogelijk in stelling bracht en Albert met zijn forehand spinballen. De eerste game ging met 12-14 naar Albert. Hierna won Ronald gemakkelijk de tweede game. De derde game was weer voor Albert. In de vierde game kwam Ronald op voorsprong en kreeg hij een paar gamepoints. Albert gaf echter niet op en wist gelijk te komen en hierna de game en daarmee de finale te winnen met 11-13.

Vorig jaar won Koppert het eerste bedrijventoernooi. Dit jaar het Promax de beker overgenomen. In het bedrijvenklassement volgden gemeente Pijnacker-Nootdorp en PEB.
Hierbij een link om naar de foto’s van het toernooi te gaan: https://ttvcombat.nl/fotos/nggallery/2018-bedrijventoernooi/2018-bedrijventoernooi

Hierbij de eerste plaatsen per poule:
Poule 1a
1. Albert van Beek (Promax)
2. Ronald Vijverberg (Koppert)
3/4. Kelvin Heemstra (Boon Landmeten) en Demelsa Basie (Buurtzorg)

Poule 1b
1. Marco Blom (Bakker Ammerlaan)
2. Laurens Burger (Centric)
3/4. Hans v.d. Vorm (Centric) en Peter Verhoeven (ProRail)

Poule 2a
1. Richard Giorgi (Gemeente Pijnacker-Nootdorp)
2. Marina Vis (Alfa Accountants)
3/4. Suzanne Brooshooft (Alfa Accountants) en Harm Renders (Gemeente Pijnacker-Nootdorp)

Poule 2b
1. Roel Snijders (Oord Assurantiën)
2. Peter Bol (Gemeente Pijnacker-Nootdorp)
3/4. Leon Meijer (Promax) en Echy Peterson (PEB)

Poule 3a
1. Marius Blom (Bakker Ammerlaan)
2. Kimberley Kalf (PEB)
3/4. Vincent Bal (Promax) en Ralf Lobbe (PEB)

De uitslag van het bedrijvenklassement:
1. Promax – 116 punten
2. Gemeente Pijnacker-Nootdorp – 92 punten
3. PEB – 73 punten
4. Alfa Accountants – 57 punten
5. Bakker Ammerlaan – 56 punten