Scholierentoernooi 2016

COMBAT Scholieren Tafeltennis Toernooi 2016

Het op woensdag 24 februari gespeelde COMBAT Scholieren Tafeltennis Toernooi was, mede door de enthousiaste deelname van veel leerlingen een groot succes. In totaal 65 deelnemers van 4 basisscholen uit Bleiswijk (de Wiekslag, Klimophoeve de Poort & de Anne Frank) en twee basisscholen uit Bergschenhoek. (De Groenehoek en Boterdorp). De groepen 5 en 6 speelden ‘s ochtends en de groepen 7 en 8 ‘s middags, iedereen kwam veel aan spelen toe. Aan het eind van de middag werden nog de wedstrijden om het algemeen meisjes- en jongenskampioenschap gespeeld.

In de ochtend is er door Ron Vollebregt en Rutger Borsboom een tafeltennisdemonstratie gegeven.

De foto’s van het toernooi zijn te zien op deze link

2016 Groep 5 & 6

2016 groep 7 & 8

Een filmpje van het toernooi uit 2014 is te zien op deze link

filmpje scholierentoernooi

Bij de scholenwisselbeker was de Wiekslag de winnaar voor de Klimophoeve. Nathalie de Gier en Carmen Visser streden voor het algemeen kampioenschap bij de meisjes. Nathalie heeft uiteindelijk in 5 spannende games gewonnen. Bij de jongens was het ook een spannende wedstrijd tussen Job Verschoor (groep 5) en Youri Jansma. In 4 games won Youri uiteindelijk en werd algemeen kampioen bij de jongens.

Door ziekte, de griep, hebben een aantal leerlingen zich moeten afmelden. Gedurende de dag zijn nog 4 spelers ziek naar huis gegaan

Prijswinnaars groepstoernooien jongens en meisjes

De groepstoernooien van de jongens en de meisjes leverden de volgende winnaars op:

Algemeen jongens- en meisjeskampioenschap

Om het algemeen jongens- en meisjeskampioenschap werd gespeeld door de hoogst geëindigde in de aparte groepstoernooien van de groepen 5, 6, 7 en 8, die eerder op de dag werden gespeeld. Bij de meisjes streden Nathalie de Gier en Carmen Visser om het kampioenschap, Nathalie won uiteindelijk in 5 games (8-11, 11-8, 11-3, 8-11 11-9)
Bij de jongens ging de finale tussen de winnaars van groep 5 en 8, Job Verschoor en Youri Jansma, beide spelers speelden een goed spel. Job maakte het Youri nog moeilijk en Youri won uiteindelijk de finale 3-1 (11-6)

Jongens Meisjes
1 Youri Jansma Klimophoeve 1 Nathalie de Gier De Poort
2 Job Verschoor Wiekslag 2 Carmen Visser Wiekslag
3/4 Ilja Verschoor Wiekslag 3/4 Inge van Paassen Klimophoeve
3/4 Sydney Brinkers Oosthoek 3/4 Karlijn Slings Wiekslag

Scholenwisselbeker

De klasseringen van de eerste 12 individuele spelers in de groepstoernooien telden mee voor de scholenwisselbeker. De Wiekslag was dit jaar de duidelijke winnaar met een ruime voorsprong op de Klimophoeve.