Scholierentoernooi 2019

COMBAT Scholieren Tafeltennis Toernooi 2019

Het op woensdagmiddag 27 februari gespeelde COMBAT Scholieren Tafeltennis Toernooi was, mede door de enthousiaste deelname van veel leerlingen een groot succes. Het aantal deelnemers was dit jaar lager dan andere jaren en daarom is alleen in de middag gespeeld.

Uit Bleiswijk deden 3 basisscholen (De Wiekslag, De Klimophoeve De Poort) mee, en uit Bergschenhoek deden de 3 basisscholen (Pius X, Groenehoek, Boterdorp) mee. Alle groepen speelden ’s middags de wedstrijden en iedereen kwam veel aan spelen toe. Door Peter werd er een behendigheidspelletje georganiseerd op een tafeltennistafel waar iedereen fanatiek aan deelnam. Aan het eind van de middag werden de wedstrijden om het algemeen meisjes- en jongenskampioenschap gespeeld.

Het scholierentoernooi is mede mogelijk gemaakt door de Jumbo uit Bleiswijk en de Speel uit Bleiswijk. Zij hebben het toernooi gesponseerd met extra prijzen en de scholieren voorzien van fruit.

Een filmpje van het toernooi uit 2014 is te zien op deze link

Filmpje scholierentoernooi

De foto’s van 2019 zijn op onderstaande link te zien

Scholierentoernooi 2019

Bij de scholenwisselbeker was de Poort de winnaar. Hanna Stolk (groep 7!) en Job Verschoor (groep 8) werden algemeen kampioen 2019.

Deelnemers

  • Klimophoeve – 8 leerlingen
  • De Poort – 6 leerlingen
  • De Wiekslag – 5 leerlingen
  • Pius X – 4 leerlingen
  • Groenehoek – 1 leerling
  • Boterdorp – 1 leerling
  • Andere school – 1 leerling

GEEN LEERLINGEN, WEL UITGENODIGD
De Acker , Anne Frankschool, Oosthoek, Regenboog, Vuurvogel, Willibrord.     

            

Prijswinnaars groepstoernooien jongens en meisjes

De groepstoernooien van de jongens en de meisjes leverden de volgende winnaars op:     Algemeen jongens- en meisjeskampioenschap

Om het algemeen jongens- en meisjeskampioenschap werd gespeeld door de hoogst geëindigde in de aparte groepstoernooien van de groepen 5, 6, 7 en 8. Net als in 2018 streden Hanna Stolk (groep 7) en Inge van Paassen (groep 8) voor het algemeen kampioenschap bij de  meisjes. Hanna heeft uiteindelijk, net als vorig jaar, in 4 spannende  games ( 13-11, 11-7, 7-11 en 11-4)) gewonnen. Bij de jongens was het een mooie korte wedstrijd tussen Job Verschoor (groep 8) en Guillaume (groep 7). In 3 games (11-2, 11-3 en 11-5) won Job, eindelijk na twee jaar de nummer 2 te zijn geweest, de wedstrijden en werd algemeen kampioen bij de jongens.

De volledige uitslag is:

Scholenwisselbeker

De klasseringen van de eerste 12 individuele spelers in de groepstoernooien telden mee voor de scholenwisselbeker. De Poort was dit jaar de winnaar.

De uitslag van de scholenbeker is:

1e plaats  De Poort     
   

Tafeltennissen bij Combat

Scholieren die door het scholierentoernooi enthousiast zijn geworden voor de tafeltennissport kunnen komen spelen op,  woensdag- en vrijdagavond, vanaf 19:15 uur. De trainingsavond is woensdagavond. Meer info: Jaap Haagsma jhaagsma@telfortglasvezel.nl