Broodplanken

Combat Ammerlaan Broodplankentoernooi 2011

Op woensdag 25 mei en vrijdag 27 mei zijn respectievelijk het broodplankentoernooi voor de jeugd en voor de senioren gespeeld in de sporthal van de Anne Frankschool waar de tafeltennisvereniging uit Bleiswijk zijn thuisbasis heeft.
Woensdagavond speelden 10 jeugdleden in 2 poules van 5 al prachtige wedstrijden om tot een finale te komen tussen de eerdere winnaar Nico Haagsma en een nieuw talent op broodplankengebied Morris Philippens. Ondanks het vasthoudende spel van Morris kon hij uiteindelijk toch niet op boksen tegen de ervaren broodplankenspecialist Nico en werd Nico de broodplankenjampioen van 2011.

Bij de senioren waren er bijna 30 deelnemers waaronder ook afkomstig uit België. Ook bij de senioren werd door middel van het spelen van poules de kruisfinales bepaald waarin uiteindelijk Robin vd Elst, Arjan vd Linde, Harmen van Rossum en Ronald Vijverberg tegen elkaar uitkwamen. De finale werd een zinderende partij tussen oud-kampioen Arjan vd Linde en Ronald Vijverberg die nu toch liet zien dat hij in de afgelopen edities ervaring had opgedaan met het spelen met de broodplank. Ronald, spelend voor Feijenoord, won de eerste prijs en krijgt ook, net als Nico Haagsma, de eervolle vermelding op de Combat Ammerlaan Broodplanken trofee. De eind rangschikking is geworden:

1. Ronald Vijverberg
2. Arjan vd Linde
3. Harmen van Rossum

Alle prijswinnaars gingen met een overheerlijke taart van toernooisponsor Bakker Ammerlaan weer huiswaarts.