Verslag bedrijventoernooi 2 juni

Op 2 juni was het eerste bedrijventoernooi dit jaar. Op 23 juni is er nog een toernooi, waaraan weer andere deelnemers zullen meedoen. 

Promax was present om de overwinning van vorig jaar te verdedigen. Er waren bijna 30 deelnemers. Met 10 tafels betekende dit dat er veel gespeeld kon worden. Er was eerst een voorronde. De competitiespelers speelden tegen elkaar. De andere spelers waren in twee groepen verdeeld. Op basis van de voorronde zouden de poules worden samengesteld.  

In de voorronde speelden de spelers 2 games tegen elkaar. In de competitiegroep werden er 4 wedstrijden gespeeld. Niet iedereen speelde tegen elkaar, maar het gaf wel een goed inzicht van de sterkte van de spelers. Ronald Vijverberg (Koppert) won al zijn wedstrijden. Een grote verrassing bracht Marco Blom (Bakkerij Ammerlaan) door 2-0 van Harmen van Rossum (Promax) te winnen. Harmen kwam dichtbij, maar had onvoldoende weerwoord tegen het directe spel van Marco.  

In de groepen van niet competitiespelers werden 6 wedstrijden gespeeld en werd daarna bepaald wie naar de helft met sterkste ‘camping’spelers ging (B poules) en wie naar de C poules.  

In de C poules wonnen Marcel Smits (Pelicon) en Peter Bol (gemeente Pijnacker-Nootdorp) al hun wedstrijden. Samen met de nummers 2 in de poule, Patrick Pauptit (Promax) en Jillette van Heijningen (Pelicon) gingen ze door naar de halve finale. Peter en Patrick wisten de finale te behalen. In de finale won Patrick ruim de eerste game. Daarna nam Peter het heft over en won de andere games en haalde daarmee de eerste prijs in poule C binnen. 

Al de halvefinalisten vanuit de B poule waren deelnemers namens Pelicon. Een waar Pelicon feestje werd hier gevierd. In de halve finale speelden de trainingsmaatjes Mark Schmeitz en Vanessa Heres tegen elkaar. Ze kennen elkaars spel goed en Mark liet zich niet verrassen door Vanessa. De andere finale ging tussen Remco Foekema en Tim Visser. 2 games ging het gelijk op en daarna stoomde Tim door naar de overwinning. In de finale wist favoriet Mark de eerste game net aan te winnen 12-10. Echter Tim beet zich vast in de wedstrijd en was vooral met forehand smashes heel gevaarlijk, de tweede game won Tim met 11-9. Daarna nam Mark het heft over en wist game 3 en 4 steeds wat ruimer te winnen, en won daarmee de wedstrijd. 

In de eerste A poule wonnen Ronald en Rutger Borsboom (Promax) hun eerste 3 partijen. In de laatste partij wist Ronald beslag te leggen op de eerste plaats in de poule. In de tweede poule werd het op voorhand al spannend. Marco en Harmen zaten hierin, zou Marco Harmen weer kunnen verrassen. De nummer 1 van de poule zou Ronald in de halve finale ontlopen. Ze wonnen beide hun eerste 3 potten. Daarna speelden ze tegen elkaar. Deze keer was Harmen beter voorbereid op het Marco spel en wist in 2 games te winnen.  

In de halve finale kon Marco tegen Ronald geen potten breken. De partij tussen Rutger en Harmen werd spannend. Het ging gelijk op en in de laatste game wist Harmen nipt met 12-10 te winnen. De finale werd een prachtige pot. De spelers hebben regelmatig tegen elkaar gespeeld en het is de vraag of Harmen wel eens van Ronald heeft gewonnen in een officiële wedstrijd. Harmen speelde zoals de underdog het beste kan spelen, met lef door het nemen van risico zette hij Ronald onder druk. Hij won hiermee game 1 en 3 vrij gemakkelijk. Ronald wist in game 2 en 4 weer terug in de wedstrijd te komen. Een beslissende 5de game werd gespeeld. Harmen had vaak licht voordeel en kwam met 10-8 voor. Ronald bleef alert spelen, kwam terug en wist met 12-10 te winnen. Harmen besefte dat hij een unieke kans had verspeeld om deze finale te winnen. 

Door de goede prestaties in vooral poule B en C wist Pelicon de wisselbeker te winnen. We gaan nu op naar het tweede bedrijventoernooi op 23 juni. Mocht je interesse hebben om mee te doen, of meer info hierover willen, dan kan je je e-mail sturen naar bedrijventoernooi@ttvcombat.nl 

Het is de komende woensdag ook nog mogelijk om te komen spelen in onze sportzaal aan de Lijsterlaan. 

De foto’s zijn via deze link te bekijken.