Verslag clubkampioenschap 2023

Op vrijdag 19 mei jl werd het clubkampioenschap georganiseerd in de vertrouwde speelzaal achter de Anne Frank Basisschool. Vijftien leden hadden zich aangemeld, die in drie poules van vijf met elkaar konden meten. De drie kanshebbers voor de titel waren verdeeld over deze poules. Er werd gespeeld met “best of three” en elke gewonnen game leverde een punt op.

In poule A was Gerard van Dam de favoriet, echter hij leed verrassend een nederlaag in drie spannende games tegen Nancy Roeloffs, die goed op dreef was en al haar potjes won. Hans van der Vorm won van iedereen minstens één game. Door naar de volgende ronde in het knock-out systeem Nancy (1 e met 8 punten), Gerard (2 e met 6p) en Hans van der Vorm (3 e met 5p).

In poule B eindigden de verwachte spelers bovenaan: Arjan van der Linde (1 e met 10p), Linda Duhen (2 e met 8p) en Ronald de Gier (3 e met 6p). Vermeldenswaardig is nog dat Jillette van Heijningen een game van Vanessa Heres wist af te snoepen en die op haar beurt won van Jaap Haagsma.

In poule C geen verrassingen, al had Marco van Rijn moeite met Cor de Jong en Peter Verhoeven. Door naar de volgende ronde: Harmen van Rossum (1 e met 8p), Marco (2 e met 6p).

In de knock-out fase bleef Nancy goed presteren en bond ook Marco aan haar zegekar, Arjan won redelijk gemakkelijk van Hans en zegevierde Harmen ruim over Ronald. Van een andere orde was de pot tussen Gerard en Linda. Gerard moest alle zeilen bijzetten om van Linda in drie games te winnen.

De halve finale leverde voor Arjan geen enkel probleem op tegen Nancy: 11-4 en 11-8, maar Harmen had moeite met Gerard en won in 11-9 en 11-8.

De finale leverde soms vuurwerk op aan de kant van Arjan, waarna hij de eerste game won (11-8), maar door beter te gaan serveren leverden de volgende drie games winst en het clubkampioenschap voor Harmen op.

De B-finale werd een overwinning van Peter Verhoeven op Janneke Spaan: 11-8 en 11-7.

Organisator Stef Elting reikte de prijzen en de beker uit.

De foto’s zijn via deze link te bekijken.