Verslag NK Veteranen

Op zondag 16 april werd in de Margriethal te Schiedam om het Nederlands Kampioenschap voor veteranen gespeeld in verschillende leeftijdscategorieën en klassen.
Van TTV Combat deden daaraan Hans van der Vorm en Peter Verhoeven mee. Zij waren vorig jaar in het dubbelspel kampioen geworden in de categorie van 60 tot 70 jaar klasse 3 en 4. Nu speelden zij als dubbel in de categorie 70 tot 80 jaar klasse 2 en 3.

Zij begonnen slecht met twee keer verlies met 3-1, zoals in 2022. Daarna volgde winst tegen de drie andere dubbels in de poule. Dit bleek echter niet voldoende om eerste of tweede te worden, maar een derde plaats was ook een mooi resultaat.

In de middag werd gestart met de enkelspelen, waarbij Hans uitkwam in klasse D3 (3e en 4e klasse in de competitie van de NTTB) en Peter in klasse D2 (2e en 3e klasse in de competitie). Hans won twee potjes en verloor er één in zijn poule en ging als nummer 2 door naar de kwartfinale. Daarin wist hij eveneens te winnen, maar vond zijn Waterloo in de halve finale.

Peter won zijn drie wedstrijden in zijn poule. Hij kon zijn hart ophalen omdat hij drie keer tegen een zogenaamde materiaalspeler uitkwam. In de eerste lange nopen, in de tweede korte noppen en als klap op de vuurpijl tegen anti-topspin. Geen probleem voor hem.
Vervolgens won hij in de kwartfinale van weer zo’n speler, maar hiertegen had hij meer moeite, want die speler draaide ook nog eens met zijn batje, waardoor het tafeltennis een denksport wordt: komt de bal van rood of van zwart.
In de halve eindstrijd kwam hij voor het eerst tegenover een speler (van Tempo Team Amsterdam) te staan met “gewone” rubbers. Ook deze speler bond hij aan zijn zegekar. In de finale moest hij in vier games zijn meerdere erkennen in Adrie de Jonge van ’t Batje uit Kapelle Zeeland.

Mocht u de tafeltennissport willen beoefenen, kom dan op woensdag- of vrijdagavond naar de sporthal achter de Anne Frank Bassisschool in Bleiswijk. Jong en oud kunnen daar terecht. Door het tafeltennissen blijf je lichamelijk en geestelijk jong!