Verslag Open Lansingerland 2019

Tweede Open Lansingerland groot succes!

Op vrijdag 18 januari werd het tweede open Lansingerland tafeltennistoernooi gespeeld. De winnaar van vorig jaar Albert van Beek was er om zijn titel te verdedigen. Daarnaast waren er nog 44 andere spelers, van niet tafeltennissers tot 2de divisie niveau. De zaal stond vol met 12 tafels, zodat iedereen lekker veel kon spelen. De deelnemers waren op sterkte in 3 groepen ingedeeld.

De foto’s zien hier te bekijken.

Groep A:

Groep A bestond uit de 16 sterkste spelers. Ze speelden in 4 4-kampen en de resultaten uit deze ronde, bepaalden de positie in het afvalsysteem welke daarna gespeeld werd. In de poules werd gelijk hard gestreden. Voor diverse partijen waren 5 games nodig om de winnaar te bepalen. Uiteindelijk kwamen de favorieten als besten uit hun poule tevoorschijn. Hierna kwam het afvalsysteem waarbij de nummer 1 tegen nummer 16 speelde, nummer 2 tegen 15 enz. De winnaars gingen door. In de 8ste finale won Thorsten verrassend van Roland. Levent wist Dennis te verslaan. De top 4 kwam zonder kleerscheuren verder. Ronald had een bye doordat zijn tegenstander Rutger voor stortingsdienst was opgeroepen. In de kwartfinale speelde Ronald tegen Kelvin. Of het door de lange pauze kwam weet ik niet, maar Kelvin zette Ronald gelijk goed onder druk en wist de eerste 2 games te winnen. Hierna kwam Ronald terug in de wedstrijd door de 3de game te winnen. Maar het was niet voldoende, Kelvin won game 4 en was door naar de halve finale. Hiermee was Ronald Vijverberg, nummer 1 van de plaatsingslijst en finalist van vorig jaar uitgeschakeld. Naast Kelvin Heemstra, gingen Harmen van Rossum, Cos Nowé en Albert van Beek door naar de halve finales. Harmen trof Kelvin. In de voorronde hadden ze al een spannende pot gespeeld. Ook in de halve finale gaven ze elkaar niets toe. Kelvin had de overhand, maar Harmen vocht zich terug in de wedstrijd. Bij een 2-1 voor Kelvin, speelde Harmen een sterke game. Kelvin probeerde weer op adem te komen en verzamelde zijn krachten voor de 5de game. Harmen was echter los en gaf Kelvin geen kans meer. In de andere halve finale stonden met Cos en Albert twee aanvallers tegenover elkaar. Er werden prachtige rally’s gespeeld met spinballen van ver achter de tafel. Ook hier waren 5 games nodig. Albert wist de laatste game naar zie toe te trekken.

Hierdoor kwamen de oud teamgenoten Albert en Harmen tegenover elkaar te staan. De (voor de toeschouwers) linkerhelft leek de spelers wat extra’s te geven. Albert begon daar en won makkelijk de eerste game. De tweede had Harmen de overhand en won ruim. Game 3 was weer voor Albert. In game 4 ging het gelijker op. Albert stond wel wat voor, maar Harmen klampte aan. Helaas voor Harmen was het niet voldoende. Albert won met 3-1 en prolongeerde daarmee zijn titel.

Groep B:

Er werd begonnen met een poule fase voor de 19 spelers in de B groep. De uitslagen bepaalden wie naar poule C gingen. De rest ging door in 3 4-kampen, met daarna kruisfinales. In de eerste 4-kamp raakte Nico Haagsma op dreef. Hij had een tijd niet gespeeld, maar gebruikte zijn service goed. Ook zijn spel werd steeds beter. In een sterke poule won hij van Marco, Peter en Matthijs. In de tweede poule zorgde Paul van Paassen voor een grote verrassing. Hij won de poule door Hans, Fabian en Jaap te verslaan. Poule 3 werd heel spannend. Adriaan was ronde 1 goed doorgekomen, maar deze poule was te sterk. Morris, Linda en Mark wonnen alle drie, twee potten. Ook de gamestanden waren gelijk, zodat punten geteld moest worden. Morris Philippens werd eerste en Linda Duhen ging door als beste nummer 2.
In de halve finale wist Morris van Nico te winnen. Paul zette zijn goede spel door en wist Linda te verslaan. In de finale ging het spel van Morris te snel voor Paul. Verbeten hield Paul de ballen tegen op de typische Paul manier, maar Morris hield het overwicht. Met 3-0 werd Morris winnaar van poule B.

Groep C:

Deze groep werd al snel tot C van Camping benoemd. 10 spelers die niet op tafeltennis zitten, met geen ervaring tot ervaring bij een tafeltennisvereniging. In ieder geval was het plezier in het spel goed zichtbaar en werden er leuke potjes gespeeld.
Na de eerste ronde kwamen er spelers uit poule B bij en werd er in 4 poules verder gespeeld. In de eerste poule had Combatter Peter het erg lastig. Nathalie wist hem bijna te verslaan (12-10 in de beslissende game). Stefan de Graaf wist van Peter te winnen en eindigde eerste in de poule.
Ton van Eck won de tweede poule. Janneke Spaan werd eerste in poule 3, waar ze tegen Leon heel diep moest gaan. Pim Elting won alles in poule 3. Charlotte werd hier tweede door van Combatter Kim te winnen.
In de kruisfinale won Janneke van Pim en Ton van Stefan. Janneke liet gelijk haar bedoelingen zien aan Ton in de finale en kwam soepel op 2-0 voorsprong. Ton liet zich niet uit het veld slaan kwam op 2-1 en begon de 4de game ook goed. Door een eindsprint wist Janneke de 4de game toch naar zich toe te trekken en daarmee won zij poule C.