Verslag Scholierentoernooi 2024

Combat Scholierentoernooi op goede vrijdag

Voor dit toernooi hadden zich 53 scholieren aangemeld, waarvan 24 voor de morgen (groep 4, 5 en 6) en 29 voor de middag (groep 7 en 8). Eén jongen van groep 7 had zich netjes afgemeld en één jongen van groep 4 kwam niet opdagen.

De leerlingen van groep 4 begonnen onder leiding van Janneke, Hans, Yfke en Janine aan een aan tafeltennis gerelateerd circuit, waarbij de jongens en één meisje hun vaardigenheden met een balletje kunnen tonen. Het onderdeel “flipperkast” werd met veel enthousiasme gespeeld. Na dit onderdeel van een uurtje starten zij met wedstrijdjes van één game in drie poules van vier. De basisschool De Klimophoeve had maar liefst negen deelnemers afgevaardigd en scoorde daarmee veel punten om de schoolbokaal te winnen. Na alle potjes werd de volgende eindrangschikking bereikt: 1e Maxim, 2e Damian en 3e Levy allen van De Klimophoeve. Iris werd elfde, maar kreeg toch een prijs.

De gehele dag konden tussen de wedstrijden door de leerlingen zich te goed doen aan lekker fruit (appels, bananen en mandarijntjes) en groente (snoepkomkommertjes en snoeptomaatjes) gesponsord door de plaatselijke Albert Heyn.

De leerlingen van groep 5 waren met drie jongens en twee meisjes minder talrijk. In één poule van vijf streden zij onder leiding van Jet en Jaysley in “best of three” om de prijzen. Bij de meisjes werd Fay 1e en Fabienne 2e. Beiden ontvingen een beker. Bij de jongens was de uitslag: 1e Tygo (De Regenboog), 2e Niels (De Klimophoeve) en 3e Abdallah (Groenehoek).

Van groep 6 hadden zich zeven spelers zich ingeschreven, waaronder één meisje. Zij speelden onder leiding van Casper in een poule van zeven in “best of three” om de prijzen. Winnaar werd James (Oosthoek), 2e Jack (Groenehoek) en 3e Sem (De Wiekslag). Lisa (De Klimophoeve) werd als enig meisje natuurlijk eerste.

In groep 7 waren voldoende meisjes om een aparte poule te maken. Zij speelden per potje vijf games. Winnares werd Kim (De Klimophoeve), gevolgd door Isa (Pius X), Mayala (Groenehoek) en Vienna (Oosthoek). Van groep 7 bij de jongens waren 12 aanmeldingen, die in vier poules van drie de wedstrijdjes speelden. Na de kwart en halve finale speelden Noah en Aiden de finale, waarin de laatste duidelijk de betere was. Uitslag: 1e Aiden (Pius X), 2e Noah (De Acker) en 3e Muchen Zhang (Groenehoek).

Groep 8 was met tien jongens en één meisje vertegenwoordigd. Na de potjes in twee poules, de kruisfinales en een spannende finale, werd de eindstand: 1e Siebe (Groenehoek), 2e Jeroen (De Klimophoeve) en 3e Boaz (De Regenboog). Als enige meisje verdedigde Tess (De Klimophoeve) zich kranig en werd natuurlijk 1e.

Algeheel kampioen werd bij de jongens Siebe door Aiden en James te verslaan en bij de meisjes Kim, die won van Fay en Tess. Zij ontvingen dus een tweede beker.

Alle spelers die eerste en tweede eindigden ontvangen een beker en de nummers drie kregen een medaille. De wisselbokaal voor de beste school werd met grote overmacht gewonnen door De Klimophoeve met 193 punten voor De Regenboog met 88 punten en Groenehoek” met 72 punten.
Het was een zeer geslaagd en, door de aanwezigheid van veel ouders en grootouders, een gezellig toernooi in de vertrouwde speelzaal van TTV Combat achter de “Anne Frankschool”, Lijsterlaan 8, Bleiswijk. Hopelijk doen er volgend jaar meer meisjes mee.
Om zich verder in tafeltennis te bekwamen konden deelnemers gebruik maken van een speciale aanbieding: een strippenkaart voor tien trainingen onder leiding van een gediplomeerde trainer voor €10,00 op de woensdag van 19:00 tot 20:30 uur. Hiervan werd door negen leerlingen gebruik gemaakt.

De foto’s zijn hier te bekijken.