Vertrouwenscontactpersoon

Het bestuur van tafeltennisvereniging Combat heeft mij gevraagd mij aan jullie voor te stellen als vertrouwenscontactpersoon van Combat.

Het bestuur wil uitdragen dat Combat een integere vereniging is waar het sociaal veilig is. Het bestuur heeft de verantwoordelijkheid hier beleid op te voeren. Om dit te borgen is er behoefte aan een vertrouwenspersoon.

Wat mogen jullie van mij, als vertrouwenscontactpersoon verwachten?
Dit zie ik als mijn 3 hoofdtaken:

1. Een aanspreekpunt zijn voor de melder/klager, deze op te vangen, te begeleiden en te
adviseren in de betreffende situatie;
2. In onderling over te bemiddelen tussen de klager en de beklaagde(n);
3. het gevraagd en ongevraagd adviseren van het bestuur ontrent veilig sporten.

Ter verduidelijk van punt 1: de melder/klager kan in vertrouwelijkheid zijn verhaal doen en vervolgens zoeken we samen naar een passende (informele) oplossing en geef ik inzicht over de mogelijk te voeren routes. Ook bespreken we consequentie daarvan. In overleg wil ik ook proberen te bemiddelen met de beklaagde. Maar de melder/klager houdt altijd zelf de regie.

Sociaal ongewenste omgangsvormen is alles in de omgang, communicatie als ongewenst en kwetsend wordt ervaren en tot doel heeft of gevolg heeft dat iemand zich niet langer (sociaal) veilig voelt.

Enkele voorbeelden van ongewenste omgangsvorm zijn:
– (Seksuele) intimidatie
– Agressie
– Pesten
– Discriminatie.

Jullie willen als spelers, vrijwilligers, trainers/coaches, begeleiders graag in een veilige omgeving met elkaar kunnen sporten en daaraan wil ik op een afstandje mijn steentje als vertrouwenscontactpersoon bijdragen.

Onderstaand vind je mijn persoonlijke gegevens die eveneens op de website van Combat www.combat.nl zijn te vinden:

Nancy
E-mail: nence@yahoo.com
telefoon: 0639447214